Dienstroosters

Uit Wiki Planning4u.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Als een activiteit is opgevoerd dan kunnen personen gekoppeld worden aan die activiteit. Dit noemen we de dienstroosters. Via dit scherm kunnen de dienstroosters geraadpleegd en onderhouden worden.

uit de lijst met groepen kunnen 1 of meerdere groepen geselecteerd worden. Meerdere groepen kunnen op twee verschillende wijzen geselecteerd worden:

  • Met behulp van de CTRL-toets: Door de CTRL-toets in te drukken kunnen vervolgens de gewenste groepen geselecteerd worden.
  • Met behulp van de SHIFT-toets: SHIFT toets indrukken en eerste en laatste groep selecteren waardoor alle tussenliggende groepen ook geselecteerd worden.

    Daarna kan de periode aangegeven worden vanaf wanneer het rooster getoond moet worden.

    Klik vervolgens op de knop "weergeven".

    Het getoonde overzicht kan met behulp van de knop afdrukken worden afgedrukt.

    Per activiteit wordt getoond:

  • dag
  • datum
  • starttijdstip
  • de activiteitnaam of, als de activiteit gekoppeld is aan een dagnaam, de naam van de dag. Dit wordt geregeld via de Soorten activiteit.
  • de ingeroosterde medewerkers per groep
    Afhankelijk van de hoeveelheid geselecteerde roosters en de rechten van de medewerker wordt het scherm opgebouwd:

    Als er 1 rooster geselecteerd is:

    dan zijn er naast de knop afdrukken boven in het scherm nog twee knoppen aanwezig: "diensten ruilen" en "diensten overnemen".

    Na de naam staat een eventuele opmerking die betrekking heeft op de dienst.

    Als aan 1 van de volgende voorwaarden wordt voldaan dan heeft de tabel voor iedere regel een paar extra mogelijkheden aan het einde van de rij:

  • De ingelogde medewerker heeft minstens de rol van beheerder
  • De ingelogde medewerker is coördinator van de geselecteerde groep.
  • De groep aangemerkt is voor volledig beheer voor de eigen data en de ingelogde medewerker lid is van de gekozen groep. Dit kan geregeld worden via instellingen per groep.

    De links die dan aanwezig zijn, zijn de volgende onderhoudslinks:

  • "w" voor wijzigen/toevoegen van een opmerking.
  • "x" voor verwijderen van dit rooster-item.
  • "+" voor toevoegen van een nieuw medewerker aan de dienst voor de geselecteerde groep.

    Alleen de "+" voor toevoegen wordt getoond als de medewerker lid is van de gekozen groep en de groep aangemerkt is dat de medewerkers zichzelf alleen mogen toevoegen aan het rooster. Dit kan geregeld worden via instellingen per groep.

    Als er 2 of 3 groepen geselecteerd zijn:
    dan wordt naast de activiteit informatie een matrix opgebouwd. Voor elke groep worden de ingeroosterde medewerkers onder elkaar getoond.

    Als er meer dan 3 groepen geselecteerd zijn:
    dan komt de activiteit informatie op een aparte regel. Daaronder komt dan de matrix: voor elke groep worden de ingeroosterde medewerkers getoond.